Hardloop Fysiotherapeut

De Hardloop Fysiotherapeut is een initiatief van Fysiohuys om de hardloper op een duidelijke en goede manier te behandelen aan zijn of haar (hardloop) klachten. Doordat veel mensen hardlopen en er veel klachten bestaan bij hardlopers vinden wij dat we deze doelgroep moeten helpen in hun traject om klachtenvrij te kunnen hardlopen.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de intake bij de hardloop fysiotherapeut wordt er gekeken naar het functioneren van het gehele lichaam. Zo wordt er gekeken naar de beweeglijkheid en stabiliteit van verschillende gewrichten zoals: de voeten, de enkels, de knieën, de heupen en de romp. Deze zullen worden beoordeeld en getest. Ook bestaat er de mogelijk om het (hardloop)schoeisel te bekijken of een loopanalyse te maken. Afhankelijk van deze gegevens wordt een behandeltraject gestart of eventueel doorverwezen naar een andere discipline (zoals de podotherapeut of de sportarts).

Wij vinden het belangrijk dat het lichaam functioneert als geheel en dus zal het hele lichaam beoordeeld worden. Afhankelijk het onderzoek wordt u bij ons in de praktijk ingedeeld bij de therapeut welke het beste uw klachten kan verhelpen.

Door samen te werken met meerdere therapeuten en daarnaast samen te werken met andere disciplines kunnen wij u, als hardloper, een goed advies en eventueel een passende behandeling aanbieden.

Gratis hardloopspreekuur

Elke eerste donderdag van de maand, van 18u tot 19u wordt er een gratis inloop spreekuur georganiseerd voor hardlopers. Tijdens dit spreekuur (wat 20 minuten per persoon duurt) wordt gekeken naar uw klachten en wordt u (snel) onderzocht. Op basis van uw klachten en het onderzoek krijgt u van ons een advies over het omgaan met en/of behandelen van uw klachten. Zoals ook al hierboven geschreven kan er verwezen worden naar een andere discipline waarmee wij nauw samenwerken.

Aan dit hardloopspreekuur zijn zoals al beschreven geen kosten verbonden, wel dient u telefonisch een afspraak voor het spreekuur te maken.

Het hardloopspreekuur wordt georganiseerd door Maikel.

Wat dient u mee te nemen naar het hardloopspreekuur: uw hardloopschoenen, eventueel zooltjes, een handdoek en een identiteitskaart.

In een later stadium is er de mogelijkheid tot videoanalyse van uw bewegingspatroon, hiervoor wordt u gevraagd om uw hardloopschoeisel en uw (sport) ondergoed of broekje aan te trekken. Vanwege tijdsbeperking is het niet mogelijk om standaard een videoanalyse te maken tijdens het hardloopspreekuur.