Graag stellen wij ons team voor

Onder Constructie

Onder Constructie

In 1990 afgestudeerd als Fysiotherapeut te Heerlen. Ik ben een rustige, bedachtzame algemeen fysiotherapeut. Ingeschreven bij het CKR register van het KNGF.

Mijn uitgangspunt is “Mensen optimaal te laten participeren in hun hobby’s, taken en werk door het verstrekken van inzicht en ze helpen bij het ontwikkelen van eigen vaardigheden”. Belangrijk vind ik om ieder mens daarbij in zijn waarde te laten.

Bij Fysiohuys maak ik mij sterk voor de orthopedische revalidatie van en na:

Heup-, Knie-, Schouder- en Enkelprothesen

Invasieve operatie’ s van alle mogelijke gewrichten

Letsel zoals fractuur of luxatie

Tevens kunnen clienten bij mij terecht voor Rug- en Nekproblematiek en Spierspanningsklachten in het gehele bewegingsapparaat

 Ik put uit kennis en kunde  vanuit de opleiding Manuelle Therapie, “Deutsche Arbeitskreis für Manuelle Therapie” in samenwerking met de “Deutsche Gesellschaft für Manuelle Medizin”, vanuit de opleiding PNF,  vanuit kennis-/ en ervaring met gedragsverandering behandeltechnieken en diverse cursussen Kinesio Tapen.

Patiënten waarderen mij om mijn rust, vriendelijkheid, structureel analytisch arbeidsproces en mijn speelse creativiteit. 

 

Mijn passie is om samen met jou de oorzaak van de klachten te vinden en om hierbij persoonlijke doelen te maken die aansluiten op jouw dagelijks leven, werk- en sportomgeving.

Belangrijk is de samenwerking tussen jou en mij, waarbij ik je kennis en inzicht geef in de oorzaak van de klacht, een prognose uitbreng over hoelang het gaat duren en tenslotte oefeningen en adviezen geef die nodig zijn om een optimaal resultaat te behalen.

Een van mijn specialisaties is ‘Dry Needling’.
Dry Needling heeft als behandeldoel directe pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betrokken spieren en gewrichten door ontspanning van de spieren. Bij deze behandelmethode wordt er gebruik gemaakt van ‘droge naaldjes’ die spieren aanprikken, waardoor deze snel en langdurig kunnen ontspannen. Dry houdt in dat er geen medicatie of andere stof geïnjecteerd wordt met de naald.

Ten slotte ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in het totale menselijk lichaam. In mijn denk- en werkwijze ben ik van mening dat het lichaam als één geheel functioneert en dat het niet als ‘losse’ onderdelen gezien kan worden. Dat is voor mij de reden geweest om te starten met de opleiding Osteopathie, welke ik in 2018 mee gestart ben. Het mooie hiervan vind ik dat het hele lichaam wordt onderzocht, waarbij niet het gevolg maar juist de oorzaak van de klacht(en) wordt aangepakt.  

Rice van Haaren

In 1975 afgestudeerd als Fysiotherapeut. Een van de pioniers zijnde op dit vakgebied, in Holistische richting,  heb ik in de loop van de tijd aanvullende opleidingen gedaan zoals Sportfysiotherapie, Hoge School voor Natuurgeneeskunde, Osteopathie, Cranio Sacraal therapie, Kinesiologie, Fasciale therapie en Revalidatie 4XT en diep Fasciale Tape technieken.

De mens als geheel staat centraal en niet zijn klacht.

Daarnaast ben ik gedurende 20 jaar zeer actief geweest als Fysiotherapeut in de sportwereld, met name in de Hockey sport, zowel in Nederland als in de Bundesliga Hockey in Duitsland.

Romy Jongmans

Als Praktijkmanager van Fysiohuys houd ik mij bezig met het coördineren en optimaliseren van de interne bedrijfsvoering. Het is mijn uitdaging en passie om na te denken over hoe wij onze dienstverlening zo kunnen maken dat we als team ook daadwerkelijk de persoonlijke zorg kunnen leveren die we nastreven.

Als Coach, Tolk Lichaamstaal en Manueel Praktizijn kunnen mensen bij mij terecht om meer ontspannen in het leven te staan o.a. door meer inzicht in zichzelf te verwerven. Hiervoor heb ik diverse scholingsactiviteiten ontwikkeld waaronder de HBO opleiding Manueel Praktizijn. Daarnaast heb ik mij o.a. verdiept in Gelaatsdiagnostiek,  Iriscopie en diverse vormen van Massage.

Dit alles komt tot uiting in mijn Coachingsessies, Behandelingen en Workshops. De plek waar de klacht tot uiting komt is veelal niet het gebied waar de oorzaak ligt. Deze benaderingswijze hebben wij naar de client, maar ook als Team.

Lieske Janssen

Mijn werk als Interieurverzorgster van de praktijk doe ik met veel plezier, zodat mijn collega’s en de patienten elke dag met een frisse start kunnen beginnen.