Tarieven & Verzekering

Verzekering

Tegenwoordig valt fysiotherapie niet meer onder de basisverzekering. Om uw fysiotherapiebehandelingen vergoed te krijgen, heeft u dus een aanvullende verzekering nodig. Of en hoeveel fysiotherapie u vergoed krijgt, hangt van de door u gekozen aanvullende verzekering af. Kijk dit goed in de polis na of informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar, zodat u niet voor onnodige kosten komt te staan.

Chronische indicatie

Bij een aantal aandoeningen of na een operatie kunt u door de verzekeraar voor een bepaalde tijd alle behandelingen vergoed krijgen. Hiervoor heeft u van uw huisarts of specialist een chronische machtiging nodig. Let hierbij op dat u de eerste 20 behandelingen zelf of uit de aanvullende verzekering betaalt. Ook wordt door de verzekering, wanneer dit nog niet (volledig) betaald is, het eigen risico in rekening gebracht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw fysiotherapeut van Fysiohuys.

Eigen rekening

Als u een behandeling heeft gehad, maar u geen aanvullende verzekering met fysiotherapie heeft of wanneer al uw behandelingen verbruikt zijn, zijn wij genoodzaakt bij u de kosten van de behandeling te verhalen. Deze rekening ontvangt u van Infomedics.

Als u verzekerd bent bij een verzekeraar waar wij geen contract mee hebben dan wil dat zeggen dat u van ons een rekening krijgt die u zelfstandig moet factureren aan de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar zal de kosten geheel of gedeeltelijk aan u vergoeden. Gemiddeld vergoeden zorgverzekeraars 75-100% van deze kosten, afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

Tarieven

De praktijktarieven zijn de tarieven die wij voor een behandeling berekenen als u de kosten voor eigen rekening wilt hebben of als de behandelingen niet door de zorgverzekeraar worden vergoed.

Tarieven 2020

Zitting € 32,50
Zitting extra lang € 65,00
Niet nagekomen afspraak of te laat afgemelde zitting* € 25,00
Toeslag huisbezoek € 16,50
Intake en onderzoek na screening € 32,50
Intake en onderzoek na verwijzing € 44,50
Screening en intake en onderzoek na screening € 44,50
Rapportage aan derden € 65,00

* U dient zich minimaal 24 uur van tevoren af te melden.